Reiki Plus oplichterij

Reiki Plus ® oplichterij

Wij krijgen vaker de vraag wat het is verschil tussen zogenaamde Usui Reiki en het Reiki Plus® systeem. Aangezien er enkele zogenaamde Reiki Plus® masters uit de hoogte schreeuwen dat sinds 2005 iedereen al de trilling van Reiki Master zou hebben en dat mensen die nu nog een opleiding tot Reiki master volgen eigenlijk voor noppes betalen.

Nog een claim wat rond gaat is dat Reiki Plus® de enige echte Reiki opleiding zou zijn na 2005 omdat de vorige vorm van Usui Reiki geen toegevoegde waarde meer zou hebben omdat iedereen deze trilling al zou hebben sinds 2005.

Deze claims zijn onwaar! Het is eigenlijk een listige verkoop om je raad het al een Reiki Plus opleiding te volgen aangezien dit volgens hun de enige echte manier is om nog verder te komen in de Reiki wereld.

Reiki Plus ® is helemaal niet de zogenaamde opvolger van Reiki het is een aangepaste vorm van Reiki gedoceerd door David G. Jarrell die reeds is overleden in 2002. Tevens is Reiki Plus®  een handelsmerk van David G. Jarrell die niet in deze leugenachtige context mag worden gebruikt.

De zogenaamde Reiki Plus® masters die gewone Reiki masters voor leugenaars en oplichters uitmaken om zo klantjes af te pikken zijn dus zelf oplichters. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet dus. Voor zover ik me kan herrineren stond er op de Reiki Plus site het volgende: “I will do my work Honestly” Ik zal mijn werk eerlijk doen.

Dat is niet te merken bij deze nogal aggresieve verkoop technieke die sommige Reiki Plus® masters in Nederland erop nahouden. Leugens/slimme praatjes het Internet vol Spammen met Reiki Plus® reclame die druipt van de Ego. Eerlijk gezegd zou ik me niet laten behandelen door iemand die zo verstopt zit in zijn eigen Ego-prut het voelt in ieder geval niet lekker aan als je laat behandelen door een Reiki Master met opgeblazen Ego. Dus pas op. Meer weten over Reiki? lees hier verder

Mocht iemand vragen hebben? Laat dan een bericht achter op de contact pagina 😉

Namaste.

This entry was posted in Reiki, Spirituele Oplichterij and tagged , , . Bookmark the permalink.

34 Responses to Reiki Plus oplichterij

  1. Jan Siemans says:

    Hoi naam ombekent, vind ik al niet netjes om je niet eerste voor te stellen!

    Dan de naam of link waarover je het hebt, is niet duidelijk, maar iedereen kan wel raden he.

    Ik trouwens Jan Siemans uit Vlissingen ben Reiki Master en heb klachten namens mijn cursisten over mijn inwijdingen.
    Ze deden niets hadden ze gezegt, toen ben ik iemand tegen gekomen die Reiki Plus vervolg opleiding geeft.
    Ik kan je zeggen dat mijn ervaring en daar gaat het om, heel goed is.
    Het is een fijne aardige man, en mijn cursisten zijn er ook geweest allen tevreden.
    Ik zou zeggen probeer eerst iets voor je gaat schreeuwen zonder namen te noemen, of je zelf bekent te maken.

    Wens je alle licht in 2011

  2. Nederland vrij van Oplichters says:

    De oplettende lezer heeft het al door dat de vorige reactie is geplaatst door de oplichtende reiki plus master himself. Gepost onder valse naam vanaf zijn huispc, dat noemen we niet alleen oplichtende praktijken meneertje maar ook valsheid in geschrifte!

    Je zou je moeten schamen om andere Reiki Masters voor oplichters uit te maken om zodoende je eigen Reiki Uber Plus plus spam overal op het net te promoten. Niemand is geinteresseerd in je malafide Reiki praktijken knoop dat eens voor altijd en goed in je oren mafkees.

    • Theo says:

      Geachte onbekende en niet netjes van je om je niet bekent te maken.
      Dat zegt al genoeg over hoe jij bent, en alleen maar onzin rond stuurd en niet je zelf bekent durft te maken.

      Ik heb het net van Jan te horen gekregen dat hij hier een bericht had geplaatst toen hij bij mij was.

      Vandaar ik zelf nu ook even wat neer zet wat je niet geproeft hebt kan je ook geen enkel oordeel over geven.

      wees zuiver en oordeel niet, proef eerst en ervaar wat je ontvangt!

      Iedereen zou kunnen doen wat jij nu doet, als onbekende bang gezien te worden maar roepent om aandacht!

      ECHT ZIELIG HOOR

      • Alex says:

        Ah, zie ik dacht al over wie gaat dit stuk het is de bekende Hyves Spammer Theo V.

        Mensen laat je niet gek maken door wat Theo te zeggen heeft, wat ze hier zeggen klopt aardig met de werkelijkheid. Theo is een beruchte hyves en forum spammer. Overal op het Internet zijn dezelfde reclame berichten te lezen met dezelfde kinderlijke spelfouten.

        Theo, degene die heeft geschreven heeft wel een beetje gelijk je bent verkeerd bezig. Je spamt wat volgens de OPTA strafbaar is met een zware geldboete. En hier doe je niets anders, je probeert ondanks alles je Reiki Plus onzin aan de man de brengen op een pagina wat waarschuwt tegen oplichtingspraktijken op Reiki Plus gebied.

        Mensen Reiki Plus is niet de zogenaamde opvolging van de traditionele Reiki, de claims van Theo V. zijn onwaar met andere woorden dit is regelrechte zwendel (oplichterij). Ook is het bekend dat Theo V. op meerdere plaatsen in fora Reiki Masters publiekelijk voor oplichters uitmaakt. Maar owe als je hem voor oplichter uitmaakt want dan doet hij direct melding bij de host. Dus ik kan me indenken dat de auteur van dit artikel niet met naam en toenaam bekend wil zijn.

        Theo als je vind dat de auteur het mis heeft doe dan aangifte bij de politie :-p Wees dan man genoeg en laat ook direct weten dat je als ondernemer de wet ook aan je laars lapt en het Internet vervuilt met spam berichten. Je kan immers de wet niet misbruiken om je malafide zaken te ondersteunen.

        Houdoe!

        Alex.

  3. Don says:

    Ha! Ja daar hebben we hem weer Theo die nare reiki boosdoender die mensen bedreigt op het Internet.

    Paranormaal ik begrijp waarom je anoniem wilt blijven. Deze Theo is niet alleen een oplichter en een spammer maar hij is daadwerkelijk iemand die bedreigen uit je kant op als je klaagt.

    Beste lezers lees ook op het volgende forum over de praktijken van Theo.

    http://www.reikistromingen.nl/forum/index.php?topic=1370.15

    Just my 2 cents, taking care of Internet Scum

  4. Maria says:

    Ik ben bekend met Theo en zijn opdringerige toon.
    Het beste is… negeren.

    • Jan says:

      Als je dit zo allemaal leest zijn er maar een klein aantal dat geheel gestoord is.
      Die uiten zich hier dan ook geheel negatief over iemand.
      Dit getuigt geen respect naar anderen!
      Zo willen jullie toch laten zien, dat jullie met Reiki bezig zijn.
      En respecteren niet de leefwijzen die erbij horen.
      Zoals respecteren, dat komt bij jullie niet voor!

      Theo is een zuiver iemand, en daar laat ik het bij.
      Met jullie valt niet te praten, echt zielig.

      groet Jan

  5. Nederland vrij van Oplichters says:

    Beste Jan Siemans uit Groningen, Reiki Plus Master wannabe, we hebben het nu ook wel inmiddels door dat ook u net Als Theo V. uit Uden het internet vol spamt met reclame voor uw eigen diensten.

    Ja: http://spiritueelzijn.bbforum.nl/1-vt927.html Mooi he? Betrapt!

    Geachte Lezers, zoals u kan zien Reiki Plus is gewoon pure oplichting, Theo V. leert zijn eigen leerlingen dat het oke is om te spammen en mensen te bedreigen op het Internet om zo het Reiki Plus systeem die hij onderwijst te promoten. Theo is niets anders dan een goedkope sekte leider. Trap er niet in.

    Weet u wat u doet beste Heer Jan Siemans? Zoek een leven en ga echt werken en hou op met geldkloppen bij arme mensen die niet beter weten.

  6. Maria says:

    Ik heb genoeg ellende met Theo gehad en had het hele zaakje losgelaten maar toch duiken er weer berichten op forums waar ik lid van ben op.
    Jammer dat hij zich zo op blijft dringen :o(

  7. Selina says:

    Onlangs 6 maart (mijn verjaardag) ben ik ben door dhr. Veldpaus benadert op hyves terwijl deze dhr. Veldpaus mij in het verleden bedreigd heeft omdat ik zogezegd hem stalkte (dit kan mijn reikimaster bevestigen), hij bedreigde me met gerechtelijke stappen en een advocaat. Tevens heeft hij me een tijd terug al zwart gemaakt tegenover mijn eigen cursisten, Opmerkingen zoals : ik zou onzuiver zijn, mensen oplichten omdat volgens hem reiki usui geen waarde meer heeft. Toen ik hem liet weten dat ik niet gediend ben van kritiek zonder enig weerwoord kunnen geven werd ik bedreigd. Ik liet hem met rust zoals hij vroeg en negeerde alles voor de goede vrede. Maar op 6 maart 2011 viel hij mij weer lastig door met mij weer contact op te nemen blijkbaar voor reclame en klantenwerving.

    Ik heb dhr. Veldpaus op 7 maart 2011 om 20.26 opgebeld om te praten omdat ik in de buurt was van Uden met als doel een eerlijk Persoonlijk gesprek met dhr. Veldpaus onder 4 ogen hebben i.p.v per e-mail en/of telefonisch.

    Dhr. Veldpaus heb ik uitgelegd dat ik er niet van gediend ben om weer lastig door hem te worden gevallen uitgerekend hij vroeg mij recent om hem met rust te laten, Ik heb hem op de man af gevraagd waarom hij mij weer lastig viel, waarop geen antwoord volgde. Ik heb mijn mening en standpunt duidelijk gemaakt over dat er tussen reiki plus en reiki usui niet een verschil energetisch zit maar alleen in methode. Ik heb zijn mening aangehoord en werd opnieuw verweten dat ik een slechte onzuivere reikimaster ben.

    Toen ik hem nogmaals vertelde dat ik in de buurt was en graag een eerlijk gesprek met hem wilde hing hij de telefoon op met de woorden: “Val Dood Mens”

    Mijn vriend is getuige van dit telefoongesprek.

    Ik ben een redelijk mens. Maar ook een redelijk mens heeft grenzen en mijn grens is bereikt.

    Mensen die reiki de grond in trappen en de essentie verpesten zijn ook de mensen die reiki plus uit zijn verband trekken. Op de Officiele website van reiki plus vind je geen één, maar dan ook echt geen één slecht woord over reiki usui en reiki usui masters. De enige reiki plus master die dat doet is dhr. Veldpaus en zijn volgelingen, en dit baart mij zorgen.

    Het baart mij zorgen wat deze man mensen psychisch aan kan doen. Beweren dat zijn reiki plus Tinnitus e.d.(oorsuizen) kan Genezen is een claim die geen enkele, maar dan ook geen enkele persoon mag doen. Wat dhr. Veldpaus wel met zijn reiki plus doet op verschillende forums.

    Ik ben erachter gekomen dat iemand in Vlissingen zijn reiki plus gevolgd heeft, ik woon in de Provincie Zeeland en ben zeer benieuwd wie het is. Wil graag daarmee een gesprek aangaan en dit gesprek ook opnemen. En hopelijk kan dit gesprek een normaal sociaal en eerlijk gesprek zijn.

    De belangrijkste vragen die ik heb is: Waarom al die agressie? Waarom dat commerciele gedrag? Waarom bedreigen en stalken? Waarom die vijandigheid? Waarom die geheimdoenerij?

    Waarom die agressie van dhr. Veldpaus aan mensen die hij stalkt en bedreigd ?
    Waarom al die reclame? Als men je nodig heeft komt deze vanzelf wel op je pad. Ik weet niet wie het was maar een wijs persoon zei ooit eens; Geduld is een Schone zaak.

    Waarom al die geheimdoenerij? Men wordt achterdochtig ervan, en als je niets te verbergen hebt moet je ook niet geheim doen. Simpel als dat.

    Niemand is perfect, zelfs ik niet, maar een beetje onvoorwaardelijke universele liefde is dat teveel gevraagd? Is het echt teveel gevraagd om te leven in alle harmonie en vrede met elkaar?

    Ik wil gewoon antwoord op deze vragen hebben. Niets meer en niets minder dan dat, en dat lijkt me redelijk.

    En is het niet zo dat Mikao Usui degene is die de reiki leefregels toepaste elke dag, je moet ze niet doen, maar als je elke dag probeert dat is al iets.

    Ik ben zelf 20 lentes jong, ik vermoed dat dhr. Veldpaus rond de eind 40 begin 50 is, wat dus wilt zeggen dat dhr. Veldpaus als reikimaster(en plus) al een gedegen ervaring moet hebben en levenservaring en dus ook op sociaal vlak zou weten hoe hij zich moet uitdrukken op een professionele manier en uiteraard een voorbeeld moet stellen tegenover de jongere generatie en cursisten/studenten?

    Ik heb veel meegemaakt maar dit slaat werkelijk alles, ik begin bijna te geloven dat de paashaas bestaat, ben al vol vreugde aan het uit kijken of ik ergens die paashaas zie huppelen.

    Dhr. Veldpaus geeft reiki usui compleet aan mensen gratis, dat is prima daar heb ik geen problemen mee mits het op de juiste manier gebeurt. Dat dhr. Veldpaus te pas en te onpas mensen afstemd onder het motto van het is oud en iedereen heeft het al, denk ik dat bij meerdere reikimasters alarm belletjes gaan rinkelen.

    Dhr. Veldpaus ziet het oude als iets wat iedereen al heeft, dus als dat zo is waarom dan nog afstemmen? Dan is afstemmen toch ook niet nodig meer? Waarom iets aanbieden aan mensen gratis terwijl dhr. Veldpaus zegt dat de oude reiki niets meer toevoegd en iedereen het al heeft. Dan is dat afstemmen onzin toch? Tegenstrijdig is het niet wat dhr. Veldpaus beweert?

    Ik hoop dat meerdere mensen hun ervaringen en verhaal hier neerzetten zodat men het erover eens is dat dit gewoon niet kan. Je kan wel niets zeggen en het negeren, als niemand iets zegt gaan deze praktijken gewoon door. Mensen vertel hier je verhaal, stuur dit door en laat andere hun verhaal vertellen. Vorm één front. Oftewel laten we eens voor een keer echt eens samen één zijn.

    Dhr. Veldpaus hoeft niet te stoppen met reiki usui of reiki plus of klankschaal, maar gewoon stoppen met agressief gedrag, vijandig gedrag, stalk gedrag, bedreig gedrag en ongewenste reclame.

    Daarmee sluit ik mijn verhaal af.

    Met vriendelijke groet,

    Selina

  8. Ulla says:

    Ook mij is betreffende persoon vanuit eigen ervaring bekend bekend en de meeste mensen reageren er al niet eens meer op. Hij deed dat al in msn groepen jaren geleden ongewenste reclame maken, ik heb hem toen geblokkeerd. Helaas hoor ik ook (uit betrouwbare bronnen) berichten dat mensen persoonlijk lastig gevallen worden op een nogal agressieve manier. Dat vind ik minder, dat gaat te ver. Wij hebben in een soortgelijk geval van lastig vallen aangifte gedaan, en met succes. Ook is er een organisatie die volledig legaal en effectief te werk gaat bij zulke gevallen, als je er heel snel aan wilt doen. In ieder geval alles verzamelen en aantekeningen maken, daar kan men meer mee dan vaak wordt aangenomen.

    In hoever Reiki plus oplichting is, dat weet ik niet, maar laat mensen gewoon met rust en doe je ding, iedereen kiest zelf wat die denkt dat hij/zij nodig heeft. Er is een informatieve website over het werkelijke oorspronkelijke onderwijs van Usui daar kun je alle info vinden over wat Reiki werkelijk was en wat de bedoeling was. De laatste jaren is er veel onderzoek na gedaan. Wil je verdieping brengen in je eigen cursussen is het nooit weg om kennis te nemen van deze informatie en deze te verwerken in je eigen cursussen. Zoals Usui het heeft gedaan is er maar een reconstructie van dit onderwijs, die dit benadert. Wil je daar meer van weten kun je mij mailen. Het is niet trouwens niet mijn website, maar die van iemand die deze informatie verzameld heeft.

  9. Selina says:

    Ik heb contact gehad met het Reiki Plus Institute en daarom zet ik de emails gekopieerd neer (officiele heb ik ook in mijn postvak in staan), enige wat ontbreekt is mijn e-mail adres, hopelijk maakt dit het een en ander duidelijk (excusses voor mijn slechte Engels):

    From: reikiplus@reikiplus.com
    To: ————-
    Subject: RE: a question about the programs.
    Date: Mon, 14 Mar 2011 12:53:37 -0700

    Hello Selina,
    Only the teachers listed on our website are official. No one can claim the official title without the whole training. If they are saying they are Reiki Plus, it’s truly a non-truth – they are not even purchasing Reiki Plus books to use for their training. I don’t know who Teddy Hoffman is.

    Richelle

    From: Selina van Damme [mailto:————–]
    Sent: Monday, March 14, 2011 12:51 PM
    To: reikiplus@reikiplus.com
    Subject: RE: a question about the programs.

    Dear Richelle,

    Theo Veldpaus is trained by Teddy Hoffman she claims she is a officially trained Reiki Plus Teacher (master). Also does Theo Veldpaus claims he is a officially trained Reiki Plus Teacher (master) he has done this by the year 2006 – 2007.

    Are there Officially trained Reiki Plus Teachers (masters) in Belgium, Germany, England or Luxemburg? Or are only the listed Reiki Plus Teachers (masters) on the institutes website officially trained?

    May someone claim the right to be a officially trained Reiki Plus Teacher (master) without being through the whole training?

    Much Love and Light,

    Selina van Damme

    From: reikiplus@reikiplus.com
    To: —————
    Subject: RE: a question about the programs.
    Date: Mon, 14 Mar 2011 12:12:05 -0700

    Hello Selina,

    I looked at the webpage you sent but am unable to read the Dutch. All I can tell you is that he is not an officially trained Reiki Plus teacher. As for the legality of what he is doing, I have no idea. Why they are calling it Reiki Plus I am not sure – perhaps they met someone who had been originally trained by David, and then decided they were going to pass it on without being fully initiated?
    If I can assist you in any way, please let me know.

    Blessings,
    Richelle

    From: Selina van Damme [mailto:———–]
    Sent: Monday, March 14, 2011 11:32 AM
    To: reikiplus@reikiplus.com
    Subject: RE: a question about the programs.

    Dear Richelle,

    Thank you for the quick answers!

    There are people in my country (netherlands) who claim reiki plus and pass on the reiki plus system to other people.
    Theo Veldpaus is one of them, his teacher is Teddy Hoffman who claims to be a licensed reiki plus teacher.

    I dont know if you can read Dutch but the website from Theo Veldpaus is: http://www.genezendehanden.nu/html/wie_ben_ik.html
    This person makes everywhere on the web in the netherlands promotions that he gives reiki plus attunements for 125 euro.
    You can read it here: http://www.spirituele-website.com/spiritueel-forum/index.php?topic=1585.0

    I know that there was something wrong with his information, thats why i emailed you, i has also read that what he is doing that this is not legal?

    Hope that you can read it, the dutch websites, and hope to hear from you,

    Much Love and Light,

    Selina van Damme

    Netherlands

    From: reikiplus@reikiplus.com
    To: —————–
    Subject: RE: a question about the programs.
    Date: Mon, 14 Mar 2011 11:19:41 -0700

    Hello Selina,

    Thank you for your email. There are no officially initiated Reiki Plus teachers in the Netherlands. For a teacher to be initiated into Reiki Plus formally, they need to have fulfilled the requirements listed on our website reikiplus.com. All official teachers are listed on our website. Someone who has studied for only 6 months doesn’t have enough experience to teach.

    I’m sorry but I’m not sure I understand your second questions about online reiki plus people following. I think you are asking when can a teacher pass on Reiki Plus to another student. Only teachers who have completed the Reiki Plus training can pass on Reiki Plus to students. Of course if someone studies other systems of Reiki, they pass on whatever they have learned from that Reiki teacher. But to call it Reiki Plus simply because you have read or used the Reiki Plus books does not make it officially recognized. I hope this helps to clarify your questions, and please let me know how I can assist you further.

    Many blessings,
    Richelle Jarrell

    From: Selina van Damme [mailto:———–]
    Sent: Monday, March 14, 2011 8:35 AM
    To: reikiplus@reikiplus.com
    Subject: a question about the programs.

    Dear sir/madame,

    I have heard about yout programs, but still i have questions about it.

    I live in the Netherlands, I would like to know if there are any teachers which give Reiki Plus, Orginal teachers?
    Because there are some people here who claims they are teachers but they don’t have study it for 3 or 9 years, but only 6 months.

    Is there a list where you can see which gives reiki plus orginal? Who has followed by the right teachers from the institute?

    Also i want to know if its possible that people online reiki plus follow by you? Because i read that you must do examens and other things, so an other question is; when is someone a teacher and can pass on the reiki plus to an other and that person to another?

    Much Love and Light,

    Selina van Damme

    Netherlands.

  10. Briggitte says:

    Je hebt weer eens mooi werk geleverd Selina!
    Dankjewel voor al je moeite!
    Love & Light.
    Liefsss, Briggitte.

  11. Selina says:

    Ik heb contact gehad met de reikimaster van deze meneer en die heeft toestemming gegeven om dit te gebruiken. En dit is dus bewijs dat meneer veldpaus zelfs zijn eigen reikimaster op geheel internet door het slijk haalt en haar in feite als bron en oorzaak aan duidt, alsof hijzelf zielig is en er niets aan kan doen omdat hij onwetend is.

    Maar hij vroeg zelf voor alleen vrienden familie en kennissen te kunnen gebruiken reiki plus, evenals dat zijn reikimaster het heeft gekregen.

    Veelal betekent in amerika krijgen iets anders, dus als een voorbeeld te noemen lightarian methode, is ook een institute van maar je hebt 2 soorte cursussen; client en student, client is voor vriende enzo en student wordt je geregistreerd en is het officieel.

    Dit is het verschil tussen hebben en krijgen. Bij reiki plus betekent dit dat het van de oorspronkelijke ontwikkelaar in de vroege stadium is gegeven maar niet erkend of officieel is. Deze heer veldpaus heeft dus zichzelf de erkenning toe gekend.

    Hieronder de e-mail van zijn reikimaster die het ook niet eens is met de manier van werkien van de heer veldpaus! Ik hoop dat bij deze nu ook de naam van zijn reikimaster is gezuiverd van alle blaam die de heer veldpaus heeft veroorzaakt!

    From: teddy@———-.nl
    To: s@—.nl
    Subject: RE: Door wie getraind en Erkend?
    Date: Tue, 15 Mar 2011 16:42:51 +0100

    Hallo Selina,
    Je mag mijn stuk gebruiken.
    Waar ik vooral kwaad om wordt is het feit, dat hij Reiki verkoopt als bloemkolen.
    Zoveel graden gratis, wist niet wat ik hoorde.
    Heb zijn certifaten gezien, alleen reclame van hemzelf.
    Ik vind al meer dan jaar, verschrikkelijk wat er gebeurd.
    Groetjes
    Teddy Hoffman

    From: Selina van Damme [mailto:———–]
    Sent: dinsdag 15 maart 2011 14:24
    To: teddy@———.nl
    Subject: RE: Door wie getraind en Erkend?

    Beste Teddy Hoffman,

    Dank je voor het antwoorden van deze e-mail, dat maakt een heel stuk duidelijker.
    Duidelijk dat ook uw naam wordt betrokken en door het slijk gehaald door deze heer Veldpaus.

    Heeft u er bezwaar tegen als ik uw e-mail overneem in paint voor in een artikel over reiki plus?
    Uw naam en e-mail adres worden afgeschermd.

    Want veel mensen zijn niet al te blij met het feit dat de heer Veldpaus op deze voet bezig is.
    En als het alleen voor vrienden was hoort hij helemaal niet een naam te claimen wat hij niet zomaar mag gebruiken.
    En vooral met name de naam door het slijk heen halen en nog eens negatief in beeld stellen.

    Met het artikel wat ik maak probeer ik het om te keren dat Reiki Plus zijn naam weer positief krijgt.

    Het is niet alleen de manier van werken die mij laat schrikken maar ook dat hij mensen bedreigd, stalkt en eventjes inbreuk op privacy doet door in de vriendenlijsten te duiken.
    Evenals het zwart maken van mij tegenover mijn eigen cursisten is iets wat ik niet fijn vind. Een telefoongesprek gehad om een persoonlijk gesprek te vragen waar hij op antwoorde: Val Dood Mens.

    Tja dan houdt het op den duur op, ook ik heb grenzen van tolerantie. Ik ben heel blij dat ik een e-mail van u heb, dat maakt zoveel duidelijk.
    En ik hoop dan ook dat ik uw email mag gebruiken zodat ook uw naam wordt gezuiverd van alle blaam, die er nu op ligt.

    Met vriendelijke groet, Selina van Damme

    From: teddy@————-.nl
    To: s@————.nl
    Subject: RE: Door wie getraind en Erkend?
    Date: Tue, 15 Mar 2011 13:58:43 +0100

    Dag Selina,
    Kan me voorstellen dat je geschrokken bent, van de manier van werken van de heer Veldpaus.
    Ik heb met de heer Veldpaus al jaar geleden gebroken en hem gemeld, mij van internet te halen,
    wat hem schijnbaar nog steeds niet gelukt is.
    Heb destijds heer Veldpaus ingewijd, omdat hij dat zo graag wilde voor vrienden.
    Ikzelf ben 6 jaar geleden gestopt, na burn-out, met alle spirituele activiteiten.
    Mijn inwijdingen heb ik gekregen van amerikaan die destijds in europa was.
    Vriendelijke groet
    Teddy Hoffman

    From: Selina van Damme [mailto:—————-]
    Sent: maandag 14 maart 2011 20:34
    To: theoveldpaus@——–.nl; teddy@———–.nl; genezendehanden@———-.com
    Subject: Door wie getraind en Erkend?

    Geachte heer Veldpaus en mevrouw Hoffman,

    Dhr Veldpaus beweert bij u Mvr Hoffman Reiki Plus gevolgd te hebben, als dat zo is dan heeft u geen bezwaar dat ik u vraag door wie u bent getraind en wanneer (datum).

    Ik heb contact gehad met het Reiki Plus Institute en deze geeft aan geen Erkende ingewijde/afgestemde Reiki Plus Teachers (Masters) in Nederland te hebben.
    Alleen de mensen vermeld op de website zijn de Erkende ingewijde/afgestemde Reiki Plus Teachers (Masters).

    Dus de vraag is bedriegen jullie of zijn jullie zelf bedrogen door zogezegde erkende Reiki Plus Teachers (Masters)?

    Daarom erg benieuwd door wie getraind en wanneer van datum.

    En als u om bewijzen vraagt kan ik de e-mail van het Institute gerust doorsturen naar u.

    Met vriendelijke groet,

    Selina van Damme

  12. Paranormaal says:

    Ow jeee wij hebben weer eens klacht ontvangen van onze hosting provider verzonden door ene heer Veldpaus of we niet even zijn naam kunnen wissen.

    Nou meneer veldpaus, er is hier nogal duidelijk aangetoond dat u zich bezig houd met oplichtende zwendel praktijken, bedreigingen, intimidatie en anderen publiekelijk in uw spamberichten voor oplichter uitmaken. En het feit dat de naam van uw reiki master is genoemd dat komt omdat U degene bent die haar naam misbruikt in al uw Internet oplichting spam campagnes.

    Wie is nou fout meneer Veldpaus, alle mensen die u als oplichter herkennen of uzelf omdat u een oplichter bent? Weet u wat u doet Meneer veldpaus? Verhuis naar Nigeria! Daar kan u veilig terecht als internet oplichter.

    from Theo Veldpaus
    date Tue, Mar 15, 2011 at 5:40 PM
    subject Re: klachten

    Geachte meneer,
    ik zie mijn naam voluit en de naam van mijn Reiki Plus Master Teddy Hoffman.
    Ik heb hier geen toestemming voor gegeven, laat staan dat ik hier ook nog zwart gemaakt word.

    Ik verzoek vriendelijk, die te verwijderen.

    Hier een kopie…

  13. Selina says:

    Na enkele e-mails heen en weer met Theo, een cursiste en zijn reikimaster, blijkt de vork anders in de steel te zitten. En alles ligt veel gecompliceerder dan eerst genoemd werd.

    Mijn excuus bied ik richting Theo over mijn felle uitingen die te maken hadden met zijn reikimaster.

    Nadat gebleken is dat Theo gezegd is dat het een officiele afstemming was en dat de oude reiki niet meer nodig was, door zijn reikimaster. Theo heeft deze mening overgenomen en is hierin een beetje doorgedraafd.

    Al geef ik geen excuus voor het feit dat ik fel reageer over zijn gedragingen tegenover mensen en op forums. Deze vallen onder zijn eigen verantwoordelijkheid, die hij ook wilt opnemen, zoals ik vernomen heb.

    Ik wacht daarom ook af.

    Liefs, Selina

    P.S. Als het beheer bewijzen wilt over de huidige situatie nu ben ik bereid deze door te sturen.

  14. Theo says:

    Beste mensen,

    Ik heb mij gewend tot een goede vriendin van mij, die mij hielp dit stuk te schrijven. Hierdoor staat het niet vol met de voor mij gebruikelijke (spel)fouten. Ik sta volledig achter ieder woord ervan.

    Sinds gisteren lijk ik in een nachtmerrie beland te zijn; ik heb altijd heilig geloofd in de woorden van mijn “Reiki plus master” (tussen aanhalingstekens omdat ik er nu erg aan twijfel of zij zo genoemd mag worden). Ik wist nooit beter dan dat zij mij eveneens tot Reiki plus master heeft ingewijd. Zij is het ook die mij duidelijk heeft gemaakt dat de oude Reiki niet langer werkzaam is (niets meer toevoegt) en dat mensen hier ook niet meer in ingewijd zouden moeten/mogen worden.. Ik neem mij overigens voor om het in het vervolg over dit laatste NIET meer te hebben!

    Ik zie nu in dat ik van bovenstaande veel te fanatiek mijn missie heb gemaakt, dat ik tot vervelens toe hierover teksten heb geplaatst op internet, dat ik een vreselijke strijd ben aangegaan, dat ik mensen beledigd en zelfs bedreigd heb en dat ik niet wilde luisteren naar mensen die dit zagen gebeuren, het beste met mij voorhadden en die mij op andere gedachten probeerden te brengen. Nu lijkt het er op dat dit mij alleen maar fanatieker heeft gemaakt in het vervolgen van mijn missie, die ik overigens vanuit goede bedoelingen ooit ben gestart. Nu ik hier op terug kijk schaam ik mij diep. Het dringt langzaam tot mij door dat ik jarenlang met het verkeerde bezig ben geweest, nu mijn “Reiki plus master” zich plotseling van mij distantieert, aangeeft dat ik slechts ben ingewijd “voor vrienden en bekenden” en zijzelf aangeeft “door een Amerikaan ingewijd te zijn die destijds in Europa was”, zonder hierin specifiek te zijn.

    Dit alles is echt erg shockerend; ik zie nu (eindelijk!) in dat ik te erg overtuigd was van “mijn gelijk” zonder ook maar naar argumenten van anderen te willen luisteren. Het lijkt er erg op dat ik dacht “de waarheid” te kennen, die al die anders denkenden nog niet kenden en ik wilde hen zo graag ook “op het juiste pad krijgen”. Iemand vergeleek mij met een sekteleider, dat begrijp ik nu. Een vriendin verweet mij met een soort van godsdienstoorlog bezig te zijn; ik heb dit arrogant van tafel geveegd door slechts mijn standpunten te blijven herhalen.

    Ik schaam mij nogmaals diep en begrijp dat ik deze enorm harde en confronterende les heb verdiend. Ik schaam mij voor alles waarmee ik mensen heb lastig gevallen, ik heb spijt van alles waardoor ik mensen heb beledigd en bedreigd en ik schaam mij nog het ergst voor dat wat ik anderen heb aangedaan die vertrouwen in mij hadden en zich door mij hebben laten inwijden. Het erge is dat ik dat dus altijd heb gedaan met een zuiver geweten en dat nu dus doordringt dat ik hoogstwaarschijnlijk zelf ben bedrogen/opgelicht door mijn eigen “Reiki plus master”. Dat neemt niet weg dat ikzelf verantwoordelijk ben voor al die andere dingen die ik hierboven in het kort heb proberen te omschrijven.

    Ik ga mij beraden over wat mij verder te doen staat en ga door een diep dal.

    Theo Veldpaus

  15. Cathelijne says:

    Theo,

    Met alle respect Theo,
    maar ik heb je máánden geleden al een aantal keer aangegeven dat je helemaal fout bezig was (en velen met mij),
    maar hier trok je je niets van aan.
    ‘t Enige wat je dan van jou kreeg, waren gefrustreerde reacties.
    Daarom heb ik op een gegeven moment het contact ook met je verbroken;
    had geen zin meer in dat gesteggel over en weer.

    Ook vind ik het erg hoe je Teddy hier door het slijk haalt.
    Tijdenlang heeft ze jou aanwezig laten zijn bij al hetgeen ze deed,
    en jij wéét dat ze een goed mens is!
    Tegen ons heeft ze nooit een woord gerept over dat de ‘oude’ Reiki niet meer goed zou zijn.
    Jij hebt dat op een gegeven moment helemaal zelf de wereld ingeholpen.
    En eerlijk is eerlijk; voornamelijk om mensen te ‘lokken’ voor Reiki plus.

    Ik moet óók zeggen dat voor mij de lol er aardig af was,
    nadat ik erachter kwam dat er óveral op het internet spam van jou te vinden was/is.
    Door jouw reacties en spam overal, leek/lijkt Reiki plus gewoon een giller.
    Immens zonde, van iets wat zo mooi en puur is.
    (Evenals álle soorten Reiki!!!)

    Ik snap dus heel goed dat je nu rare sprongen maakt,
    en probeert de schade te beperken, nu het web zich rond jou sluit.
    Gelukkig komt er toch ook nog iets positiefs uit;
    het feit dat jij te kennen geeft nu in te zien dat je al die tijd verkeerd hebt gezeten.
    Hopelijk is dat ook echt zo en niet nu alleen maar om je hachje te redden.

    Zoals ik je al eerder gemaild heb;
    de Theo die ik vorig jaar een keer ontmoet heb, was een man met een goede inborst.
    Helaas veranderde die man al heel snel in een totaal ander mens,
    belust op geld en bekendheid.
    Hopelijk is dit een wake-up call en komt de ‘oude’ Theo hierdoor weer naar buiten.

    Ik hoop het voor je en gun dat je.

    Namasté.

    Cathelijne

  16. Cathelijne says:

    Ps: Teddy heeft wel gezegd dat de TRILLING van de Reiki veranderd was,
    maar heeft nooit gezegd dat ‘oude’ Reikimasters dan niet meer goed zouden zijn;
    zoals jij wel overal deed.
    Zij liet- en laat iedereen gewoon in z’n waarde.
    (Wat ik overigens héél knap vindt, als je naam al tijdenlang ongewenst op het internet circuleert en je geloofwaardigheid daardoor uiteindelijk in twijfel wordt getrokken.)

  17. Theo says:

    Hier nog even een bewijs dat Teddy Hoffman zich uitgeeft als erkent Reiki Plus Master.
    Ik wist niet dat ze dat niet officieel is.
    Uit stukken blijkt dat nu zo te zijn.
    Cathelijne is bij haar Reiki Plus 2 gaan halen, nu is vorige week haar schoonmoeder Reiki Plus 3a wezen halen.
    Cathelijne schreef mij dat Tonny haar schoonmoeder binnen kort haar Reiki Plus Master daar nog gaat halen.
    Ook Cathelijne staat op Reiki Hugo.
    Ik begrijp je tekst goed, dat je voor Teddy op komt.
    Dat heb ik ook gedaan, nu ken ik haar andere kant.

    Dit plakwerk is afkomstig van http://www.reikihugo.nl/masterlist-nl.asp?provincie=Noord-Brabant

    Uden 5404 KA
    `t Diepe 13
    18-10-2009 Teddy Hoffman
    teddy@ hoffman1959.nl
    Master en behandelaar
    0413-332025
    Erkend Reiki Plus Master & Astrologe
    Voor alle horoscopen: geboortehoroscoop, jaarhoroscoop of relatieshoroscoop. Voor info bel me!

    Ik sluit hierbij af.

    in liefde en licht.
    Theo

  18. Selina says:

    Iedereen die zich uitgeeft als Erkend en/of Reiki Plus Teacher(Master) zit fout.

    Theo weet dat nu en zal ook de verantwoordelijkheid moeten nemen tegenover zijn cursisten. Ditzelfde geldt voor Teddy zij is verantwoordelijk voor al haar cursisten. Ditzelfde geldt voor de Amerikaan zonder naam die is verantwoordelijk voor Teddy en zijn/haar overige cursisten.

    De certificaten die zijn uitgereikt zijn ongeldig. Het is dus van belang dit zo snel mogelijk te melden aan desbetreffende cursisten. Gezien anders het circeltje rond blijft gaan. En dat is niet zo fijn gezien de schade dan niet beperkt blijft.

    Beste advies is: Wil je Reiki Plus echt verder zetten beroepsmatig dan kun je het beste alles overnieuw doen bij het Reiki Plus Institute. Ben je zeker dat het officieel en erkend is en dat je het mag uitdragen beroepsmatig.

    Mocht men toch doorgaan met Reiki Plus uit te dragen zonder de juiste opleiding daartoe ook maar te hebben afgelegd is men heel fout bezig. Duidelijk op de website van het Reiki Plus Institute staat( ik citeer ):

    Unless listed on our Web Page, anyone presenting themselves as a Reiki Plus® Master is misrepresenting their reality and are in potential violation of US Trademark and Patent Laws. Reiki Plus® is owned by David G. Jarrell, and only authorized and a licensed Reiki Plus® Master may use this Registered Service Mark as a business name in inter and intra state commerce.

    Dus ik denk dat niet alleen Theo werk voor de boeg heeft om te proberen zijn reclame van het internet af te krijgen, cursisten in te lichten over de situatie en excuses te maken naar meerdere mensen toe met betrekking tot zijn gedragingen.

    En ik denk dat voor Teddy ook werk voor de boeg heeft om haar eigen reiki(plus) master te benaderen en te confronteren. En ook haar cursisten in te lichten over de situatie.

    Het is alleen te hopen dat de cursisten zelf geen cursisten hebben want dan wordt het een breed veld. Dan is de schade niet beperkt meer.

    Ik ben al heel blij dat Theo zijn fouten en gedragingen toegeeft en excuus durft te geven ervoor.

    Cathelijne, begrijp mij niet verkeerd maar ook zij zal nu haar verantwoordelijkheid moeten nemen. Kan begrijpen dat het niet leuk is om dit te lezen maar niet alleen Theo moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Iedereen die zich Erkend en Officieel Reiki Plus Teacher (Master) noemt terwijl degene niet bekend is bij het Reiki Plus Institute zit gewoon de boel letterlijk te bedriegen.

    Dit kan voortkomen uit onwetendheid maar ook draagt de cursist een gedeelte verantwoordelijkheid naar mijn mening. Als cursist informeer je toch eerst voor je iets doet? En met het internet van tegenwoordig ga je als cursist toch eerst rondzoeken en inlichtingen doen voor je een pak geld gaat betalen voor iets.

    Laat me weten wanneer ik fout zit, niet dat ik nu reiki (plus) masters vrij pleit gezien dat ze toch ook een redelijk grote verantwoordelijkheid dragen en deze niet kunnen ontlopen.

    Liefs, Selina

  19. Cathelijne says:

    Allereerst wil ik even duidelijk stellen dat ik zelf geen master ben in Reiki plus.
    Ik ben Master in Reiki Gold en heb de update daarvan van Ole Gabrielsen zelf gehad.
    Ik doe al een tijd niets meer met mijn Reiki, alleen heel af en toe prive.
    ‘t Trekt mij momenteel niet meer zo en ik ga derhalve nu een hele andere, creatieve, kant op.

    Enfin.
    Ik heb wat maanden terug ook contact gehad met het Reiki plus institute in Amerika,
    en vind het persoonlijk allemaal nogal overtrokken.
    Ze willen die Reiki plus echt claimen, wat ik ook een beetje vaag vind.
    Mijns insziens zijn energie-overdrachten als Reiki juist iets wat uitgedragen ‘moét’ worden, zeg maar.
    En dat moet dan mogelijk zijn voor alle lagen van de bevolking.
    Zodra het zoiets exclusiefs wordt, trek ik dat ook al gauw in twijfel.
    Daarbij, lijkt het mij dat het ook niet makkelijk is te controleren hoeveel Reiki plus Masters er nou in totaal zijn over de hele wereld.

    Ik kan me bijvoorbeeld goed voorstellen dat er mensen zijn die op dat instituut zelf wellicht hun Mastergraad in Reiki plus hebben gehaald,
    maar dat in de loop der tijd ‘op eigen houtje’ ook weer zijn gaan doorgeven.
    En dat Teddy zo iemand ook is tegen gekomen.

    Mijn reden om mij in deze discussie te mengen is dus ook niet zozeer of mensen nou ‘officieel’ Reiki plus Master zijn ofzo,
    maar ik was simpelweg boos dat Teddy nu de beschuldigende vinger naar zich toegewezen kreeg en zo genadeloos wordt afgevallen door Theo.
    Eigenlijk had ik dus ook dit alles weer moeten negeren,
    maar vond het zo unfair jegens Teddy, dat ik het uiteindelijk toch niet over mijn kant kon laten gaan.

    Mijn intuitie is over het algemeen haarscherp en derhalve durf ik dus ook te zeggen dat Teddy een heel lief, puur mens is!

    En voor wat betreft die ‘reclame’ op Reiki Hugo van haar:
    dat moet óf van héél lang geleden zijn, óf ze heeft het er niet zelf neergezet.
    Teddy doet namelijk nagenoeg niets met internet en kreeg voornamelijk mensen op haar pad door mond-tot-mond-reclame.

    Zelf had ik ook de vervelende ervaring dat ik net een paar uur mijn Reiki plus 1e graad op zak had en vervolgens al op Reiki Hugo stond met al mijn gegevens,
    die ik er NIET zelf op gezet had!
    Achteraf bleek dat Theo zo vrij geweest was om mij daar maar op te zetten.

    Ach ja, zo kan ik wel bezig blíjven.

    Have a lovely day/evening, everyone!

  20. Selina says:

    Denk eerder dat je het claimen van het institute kan vergelijken met de volgende voorbeeld:

    Stel je maakt een schilderij, er zijn geen mensen om je heen die kunnen bevestigen dat het jouw schilderij is, je neemt een koffiepauze en een ander loopt de kamer binnen en zet zijn handtekening onder op het schilderij. Beweer je dan dat het van jou is, dan zal je vaak niet in je recht staan gezien dat er een andere handtekening op staat.

    Het controleren is niet zo een probleem gezien dat het simpel is dat de Teacher verantwoordelijk is om zijn cursist te registreren/aan te melden.

    Dat Teddy een goed lief mens en puur is, dat zal ik niet ontkennen. En dat Theo nu de vinger naar haar wijst is tussen hem en haar op te lossen. Teddy zal nu ook denk ik gaan informeren bij haar eigen Teacher om duidelijkheid te krijgen.

    Dat ze zichzelf misschien niet op Reiki Hugo heeft geplaatst dat is mogelijk, al heb ik toch duidelijk in een e-mail naar een cursiste van haar gelezen dat Teddy letterlijk het heeft over een Officiele inwijding.

    Het bijhouden van geregistreerde cursisten die de Teacher graad behalen gaat bij zulke instituten vaak heel goed, het is aan de Teacher zelf om de cursist na afronding van de cursus/opleiding te registreren/aan te melden bij het institute. Gebeurt dit niet dan is het ongeldig. Dit zou je dus kunnen zien als slordigheid van de Teacher zelf.

    Dus dan is het alleen zo dat Teddy navraag kan doen bij haar Teacher en hopen dat deze slordig is geweest en dat de slordigheid niet verder zit.

    Al nog blijft de verantwoordelijkheid voor de eigen cursisten in ook dit geval bestaan. Zoals Theo de gevolgen moet accepteren en de verantwoordelijkheid moet opnemen tegenover zijn cursisten, moet Teddy ook de verantwoordelijkheid opnemen tegenover haar cursisten terwijl zijzelf naar haar eigen Teacher gaat om zijn/haar verantwoordelijkheid te laten opnemen tegenover haar.

    En dat Theo jou daar ongewenst heeft geplaast, dat is zijn verantwoordelijkheid en zal hij dus ook nu zelf moeten oplossen evenals excuus voor moeten aanbieden.

    Liefs, Selina

  21. tonnie says:

    Ja allemaal leuk en aardig, maar ook op hyve heeft er een certificaat gestaan van de heer veldpaus waar geen hantekening onder stond en dus gewoon fake was,
    Toen men daarover opmerkingen maakte is dat veranderd.
    Daarnaast is het reiki niet zozeer een stukje papier wat bepaald of iemand master is maar is er een hele levenswijze en denkwijze noodzakelijk om daarin totaal te kunnen zijn.
    Nu wil het toeval dan ook nog eens dat het op zich prima uitkwam om te kunnen zeggen dat er een partner was, dit zou andere insinuaties of gedachten mooi weerleggen.
    Het aksepteren van de mind en een willen zijn of kunnen zijn door middel van een inwijding heeft niet vooraf een (heerlijke) massage nodig.
    Dergelijke massages zijn ook op bullchat aangeboden en toevallig ook uit vlissingen.
    Natuurlijk kan iemand een drive hebben om ten dienste te staan van godsdienst geloof of mensheid, echter ook dan geloof ik niet dat daarbij lichaamelijk kontakt zo noodzakelijk als begintpunt is.
    Op msn groepen leek het erop alsof meneer veldpaus een afvallige geestelijke was.
    Maar ook toen waren er andere geruchten, welke op zich ook steeds beter in het totaalplaatje passen.

    Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken

  22. Selina says:

    Ik ben het volledig eens met je Tonnie dat Reiki meer is dan alleen een certificaat, ook is het zo dat er geen lichamelijk contact nodig is (bij mijn weten) om iemand met Reiki te behandelen of af te stemmen op Reiki.

    Het kan Theo goed uitkomen dat ook zijn reikimaster en die haar reikimaster in het soort van ‘bedrog’ zit, al neemt dat volgens mij niet de verantwoordelijkheid af die Theo moet nemen voor zijn gedrag en daden die hij verricht heeft.

    Ik denk (hoop) dat Theo dat ook verder gaat doen. Verantwoordelijkheid blijft verantwoordelijkheid en die kan men niet ontlopen lijkt me.

    Ik hoop dat Theo ook gaat reageren hierop want ook ik ben erg benieuwd hier naar en zou ook daar wel eens willen weten hoe de vork in de steel zit.

    Liefs, Selina

  23. Theo says:

    Bij een healing worden de handen op persoon gelegd, op afstand kan dat ook.
    Maar beter is als je direct kan werken, dit gebeurt ook op een oefen avond.

    Natuurlijk is het mogelijk, en word ook door mensen gedaan. BV die geen aanraking kunnen verdragen met alle respect word daar rekening mee gehouden.

    Bij een inwijding afstemming worden ook handen op de persoon schouders gelegd voor en achter af voor afstemming.

    Bij een inwijding word een: meditatie aan geboden, Karmischemassage met klankschalen en als ze willen nog met olie dit is in overleg, en toe gang voor de Reiki avond, certificaat met boekje en uitleg.

    Daarnaast is er altijd gratis tijd voor overleg met elkaar mogelijk per E-mail, telefoon, of op afspraak geheel gratis.

    Massage is een toevoeging en bijdragen voor de inwijding, voor ieder die wil kan ook zonder olie dus alleen met klankschalen de massage ontvangen.

    Het is niet zo dat je voor Reiki uit de kleren moet, die dat denkt is verkeerd bezig.

    Ook is het respect voor iedereen belangrijk en iedereen te zien als gelijke, jij bent dus niets meer of minder dan de ander.

    Het uiten van en naar anderen is punt waar jij aan kan werken, als je wilt.

    in liefde en licht

  24. tonnie says:

    Ik zoek wel een escort uit dan kan ik ook een bad of olie muziek erbij kiezen welke ik het prettigste vindt.
    Krijg ik er vast ook wel een boekje over soa”s bij.

  25. Selina says:

    @ Theo, dankje dat je dit wilde ophelderen. Dat waardeer ik.

    @ Tonnie, met zulke beschuldigingen zal ik altijd uitkijken. Iedereen heeft wel wat in zijn of haar verleden, ook jij toch? Heilige bestaan niet, tenzij we kunnen bewijzen dat we niet meer menselijk zijn.

    Verder ga ik hier niet meer op in. Voor mij is dit hoofdstuk afgesloten.
    En ik heb er alle vertrouwen in dat Theo zijn verantwoordelijkheid neemt.

    Liefs, Selina

  26. Nederland vrij van Oplichters says:

    @iedereen Theo is een vos die zijn streken niet verliest, al jaren wist hij dat hij verkeerd bezig was. Meerdere mensen hebben hem hierop gewezen. De enige reden waarom hij hier sorry zegt is zodat de beheerder deze blog verwijderd om zo zijn naam te sparen.

    Inmiddels gaat Theo nog vrolijk door zijn Reiki Plus oplichtingsdiensten te promoten op zijn eigen website. Dus voor iemand die zogenaamd berouw zou hebben dat ie mensen willens en wetens tilt met onzin praatjes en andere reiki masters voor oplichters uitmaakt op zijn eigen website laat mij denken dat hij helemaal niet van plan is om zijn daden te zuiveren.

  27. tonnie says:

    Selina.
    Ik ben wie ik ben en ik sta voor wat ik doe, en neem ook de verantwoordelijkheid ervoor.
    Dus dat vage uit mijn verleden is zeker door oficiele instanties gekontroleert, dus zit je behoorlijk fout met je gedachte dat iedereen wel wat heeft gehad in zijn verleden.
    Echter ik ga ervan uit dat je zelf nogal wat uit te leggen hebt met je vele graden uit de online More Reiki Training from Spirits of NativeLIGHT & Spirit Journey Academy

    •7 Facet Seichim Home Study
    •Archangelic Seichim Reiki Home Study
    •Ascension Reiki Home Study
    •Attraction Reiki Home Study
    •Aura Empowerment Reiki Home Study
    •Aurora Reiki Home Study
    •Celtic Reiki Home Study and Live class
    •Crystal Reiki Master Home Study
    •Dolphin Trilogy Reiki Home Study
    •Dos Rios Reiki Home Study
    •Elemental Reiki Master Home Study
    •Empowerment Reiki Home Study
    •Excalibur Reiki Home Sudy
    •Gendai Reiki Home Study
    •Gold Reiki Home Study
    •Golden Triangle Healing Home Study
    •Imara Reiki Home Study
    •Inner Light Reiki Home Study
    •Karmic Reiki Home Study
    •Karuna Ki Home Study
    •Karuna Reiki Live Class
    •Kundalini Reiki Home Study
    •Lightarian Reiki Level 1 & 2 Home study
    •Ma’heo’o Reiki Home Study
    •Medicine Buddha Reiki Home study
    •Medicine Reiki Home Study
    •Money Reiki Home Study
    •Nature Elements Reiki Home Study
    •OBE Reiki Home Study
    •Raku Kei Reiki Home Study
    •Sacred Moon Reiki Home Study
    •Seichim Reiki Home Study
    •Sekhem System Home Study
    •Seven Pearls of Reiki Home study
    •Threshold Reiki Home Study
    •Usui Shiki Ryoho Home Study
    •Violet Flame Reiki Home Study
    •White Dove Reiki Home study

    Ik heb er dan ook verder niets aan toe te voegen.
    groeten tonnie

  28. Maria says:

    Tja, ik kreeg de mail van Theo ook onder ogen en ben er even stil van.
    Vooral na het lezen van de reactie’s hier.
    Moet ik Theo geloven?
    Ik denk dat ik maar mijn intuïtie volg en blijf bij mijn Reiki Shiki Ryoho, tweede graad.
    En ik laat de waarschuwing toch nog maar even op mijn reikisite staan.

    Maria

  29. Selina says:

    @Tonnie

    Het spijt me maar ik denk dat je een hele andere selina voor je hebt, gezien de meeste die je opnoemt ik niet gevolgd heb en zeker niet bij wat je opnoemt.

    •7 Facet Seichim Home Study – martin lee
    •Dolphin Trilogy Reiki Home Study – ruilen met collega
    •Gold Reiki Home Study – Martin Lee
    •Golden Triangle Healing Home Study – ruilen met collega
    •Karuna Ki Home Study – gevolgd bij collega Exchange (ruilen)
    •Kundalini Reiki Home Study – gevolgd bij een Nederlandse Kundalini Reiki master
    •Lightarian Reiki Level 1 & 2 Home study – klopt niet; Heb Lightarian Reiki compleet evenals de AngelLinks is na te gaan bij het Lightarian institute en 2 Nederlandse reikimasters.
    •Nature Elements Reiki Home Study <- heb ik zelf ontwikkeld…
    •Sacred Moon Reiki Home Study – ruilen met collega
    •Usui Shiki Ryoho Home Study – Nederlandse reikimaster en 3e bij martin lee
    •Violet Flame Reiki Home Study – ruilen met collega

    En zo heb ik nog meerdere vormen gevolgd (geruild voornamelijk).

    Ik wist niet dat het verboden was om te ruilen met mensen of cursussen te volgen? Of om te leren en te ervaren? Ik verkondig niet dat het updates zijn of dat het andere vormen vervangt. Laat staan dat ik reclame maak, hebben mensen me nodig vinden ze me vanzelf wel.

    Dus Tonnie ik hoop dat ik duidelijk nu ben en als je me niet gelooft is dat jouw verdere probleem en niet de mijne. Maar ik wilde toch reageren op je omdat het niet netjes van je is om dingen te zeggen zonder volledig na te trekken van eventuele juistheid.

    Tot slot hoop ik dat het duidelijk is nu, verder hoop ik dat we het elkaar in de grond trappen kleuterspel achterwege kunnen laten. En als normale volwassenen elkaar kunnen benaderen.

    Verder heb ik niets toe te voegen en wens ik dan ook met rust te worden gelaten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *